lördag 18 juli 2009

Grillad badmössa

(Bilden är inte från idag o är tagen på Mariebergsudden)

Idag har vart en mysig o trevlig dag ska ni veta!!

Vakna någongång, tror det va lite halvsent, sen gick jag en av dom vanliga morgonrundorna med Iza, hem till mormor o dricka kaffe...bara för o slippa gå hem o bra tidsfördriv osv. Framåt 12.30 kom Rauno o Tjalle-chiifen förbi, kul o se honom igen, för de va ett braaaa tag sen. Jag ska nog dit på måndag o hälsa på dom tror jag, dom skulle ta några stora trän då o det är ju alltid kul, o får man inte såga själv får man gott nöja sig med att se på. Frågade Tjalle hur läget var med han då o till svar fick man med den mörka roliga rösten "det är åt helvete" och ett garv efter..hehhe*

Sen spelade mormor o jag lite kort o vi va o handla på Lidl där någonstans emellan med. Lasagnette blev de o äta tills Rauno sluta jobbet. Jag va tvungen o äta för innan det hade det bara blivit en liten yoghurt. Bada blev det sen, Varamonbadet med mormor o Rauno. Skönt var det o jag doppade mig flera gånger. Något solande blev det inte för Iza vill va i vattnet hela tiden o för liv om hon inte får ha kul när vi ändå är där nere. Vi va inte så länge men det räckte gott och väl, innan vi drog tog vi en rök. Det va tre hundar där nere, jag vet att Iza såg någon av dom men hon sa inte ett knyst eller ens brydde sig om dem. På vägen ner mötte vi en med hund och jag kunde inte komma undan o va tvungen att möta dom, men hon sa inget. Samma på vägen hem, det gick o komma undan lite men vi va bara kanske fem meter ifrån men hon sa inget då heller...*skumt''värre*.

Väl hemma hos mormor hade jag missade samtal från okänt nummer, gissade på vem det kunde vara o visst var det rätt. Sara ville ha tag på mig om jag skulle komma o grilla idag eller inte. Och det skulle jag, för det va ju bestämt sen igår. Hem o byta om, lägga på ett face o sen dra till dem, Sara o Virre. Chrille o Nattis va där med. Grilla korv o kött, till det var det pastasallad, potatissallad, tomater med basilika, Korvbröd, annat bröd och dricka. Har säkert glömt nåt. Gott så in i baljan var det som vanligt=) En cigg på det, disken som jag o Virre tog och lite trädgårdsarbete. Klippte gräset runt landet, räfsade ihop torv som vart i en kruka men som den ena efter den andra tippar ut jämt så nu åkte det ner i påsen. Två rötter från häcken där det blivit en ingång grävde jag upp o vred loss, precis såna grejer som jag har tålamod att hålla på med ett dygn om så behövs. Men tyvärr tog det lite kortare tid än så. Efter grejandet blev det att smälla ner arslet på en stol o prata om diverse viktigt o oviktigt.

Jag fick en rosa liten söt sprayflaska av Sara för o ha o spruta på Iza när hon skäller på katter o hundar och den har kommit till pass några gånger. Riktigt bra! Jag slipper flippa ut o hon får välja mellan katter o vatten eller lugn o ro med beröm...hon fattar väl inte riktigt det men men.

Nu är jag hemma, o när jag kom hem kom jag såklart på att jag glömt mobilen där...alltid är det nåt. Men den får va där tills imorrn. Men jag fick säga åt henne o dra ut batteriet annars ringer den o piper o låter o har sig o stör dom...som alltid när jag glömmer den där, har hänt några gånger under årens lopp.

Blir det fint väder imorgon ska vi ner till Varamon o bada. Får hoppas på det o att det är lika skönt då som det va idag.

1 kommentar: