lördag 28 mars 2009

Earth Hour



Lördag 28 Mars 20.30-21.30
Var med på en timma för världen

"Kurragömma, berätta läskiga spökhistorier, hålla någon man gillar i handen. Det finns mycket kul att göra när det är mörkt. 28 mars mellan klockan 20.30-21.30 kommer miljontals människor i hela världen att släcka sina lampor. Då ska vi påminna politiker och andra som tar beslut om vår framtid att tänka miljön. Tala med din lärare innan så att klassen och alla kompisar är med, för miljöns skull!"

______________________

"Alla kan göra en insats för miljön och för framtiden, och alla behövs lika mycket. Arla värnar om djuren och naturen så givetvis är vi med på Earth Hour, ett initiativ från världsnaturfonden WWF. Vill du anmäla att du är med, eller veta mer, gå in på wwf.se"


Tycker det är en ganska häftig grej och ska givetvis jag med släcka ner lamporna då. Om inte för o hjälpa är det bara en kul grej.

Vi hade i skolan besök av en från SMHI. Hon hade en Power Point presentation som hon visade bilder och text på och pratade vid sidan om. Hon visade ett diagram med alla yrken som förorenar mest och släpper ut mest koldioxid, det värsta yrket var långfärds transporter och då främst de som åker till andra länder. Det som var minst var skogen och inte bara att skogsbruket släpper ut minst utan bra skötsel av skog minskar koldioxidet med,ganska häftigt!

Jag har faktiskt bytt elbolag från Vattenfall till Energibolaget som säger sig ha grön el, så jag ska prova det, billigare skulle det bli med, inget mig emot, bara det inte blir dyrare.

Pratar med en kompis på Msn nu, jag frågade honom om han ska släcka ner, nä det skulle han inte för det hjälper inte miljön ändå. Men om alla tänker så blir det ju absolut ingen förbättring sa jag. Han mena på att det inte är vetenskapligt bevisat att det är vi människor som förstört jodren. Jag sa bara att för mig är det uppenbart. Och om han har rätt så är det ju fortfarande superbra att människor tänker på vad de gör, och värnar om miljön och vårdar jorden-för vi har ju faktiskt bara en.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar